Logga och grafisk profil

Jennie-logga

En logga jag designat för Jennies framtida verksamhet – nämligen trick -och toleransträning för ryttare och deras häst. Trickträning innebär roliga övningar där samspelet mellan människa och häst utvecklas, medan toleransträning är fokuserad på miljön. Att hästen ska lära sig hantera människans miljö och situationer som kan uppstå – dvs. träna på tilliten till människan.

Utifrån syftet med verksamheten valde jag att illustrera en teckning som tydligt visar hästens förhållande och tillit till människan. Illustrationen är Jennie själv och en utav hennes hästar. Sedan skrev jag med Jennies namn eftersom hon är ansiktet utåt för verksamheten och en slogan för att förtydliga budskapet.

Grafisk profil

Innan jag designade loggan gjorde jag en grafisk profil åt Jennies verksamhet. Jag ville framför allt ha jordnära och naturliga färger just eftersom det handlar om hästar. Därmed valde jag en ganska ljus nyans av grönt som förknippas med naturen. Beige tog jag in som kontrast till det gröna men som tillsammans blev mjukt för ögat att titta på. Sedan valde jag en orange kulört för att skapa en dynamik till de andra färgerna.

Jag ville använda mig av simpla, enkla typsnitt utan seriffer då jag vill kommunicera en snäll och härlig känsla för den som läser. Just Avenir Next Condensed tycker jag förmedlar den känslan.